Cotó orgànic

procedent de l’Índia amb certificació GOTS

GOTS és un organisme de certificació rigorós que garanteix la traçabilitat del cotó orgànic des del camp fins a la peça acabada.

A diferència del cotó convencional, el cotó orgànic es conrea sense recórrer a insecticides químics, fertilitzants o pesticides, cosa que significa que no s’incorporen substàncies perilloses o tòxiques al sòl o als rius o llacs adjacents, la qual cosa garanteix un entorn segur per als agricultors i les seves famílies.

Aquestes eleccions responsables tenen un impacte positiu en el planeta i els seus habitants, en particular:

Evitar els pesticides, insecticides i fertilitzants químics per a aconseguir un sòl, aigua i una flora i fauna més nets i saludables;
El respecte i la protecció de la salut dels agricultors del cotó i les seves comunitats;
La promoció de la rotació de cultius i la biodiversitat;
Una reducció del consum d’aigua. El cultiu de cotó orgànic requereix un 91% menys d’aigua que el cotó convencional.

Les samarretes i dessuadores estan fetes a Bangladesh per Stanley/Stella, empresa auditada per la Fair Wear Foundation, que garanteix el treball digne i el respecte pels drets de les treballadores i treballadors.

 

La missió de Stanley/Stella ha estat crear peces d’alta qualitat de la manera més responsable i ètica, respectant les persones i el planeta.
A aquest efecte, integren la sostenibilitat en tot el que fan, prenent decisions específiques sobre amb qui treballen, com treballen i quins materials utilitzen. Es comprometen en cada fase de la cadena de subministrament, construïnt relacions a llarg termini amb les fàbriques i proveïdors amb els quals treballen.

 

La remuneració justa i la millora de la forma de vida de les treballadores són part de la seva estratègia, treballen amb sis fàbriques a Bangladesh.  En totes elles, els treballadors reben incentius i prestacions que superen els mínims exigits per llei, com transport gratuït, primes per productivitat i assistència al treball, i escales salarials a l’alça.

Polièster reciclat

El polièster reciclat es produeix a partir d’ampolles de PET,
com les ampolles de plàstic que s’utilitzen per a l’aigua embotellada, que d’una altra manera anirien a parar a l’abocador o al final, als nostres oceans.

Aquestes ampolles es netegen primer, es fonen i es purifiquen. Després, el líquid es bufa al fil per crear teles de roba.
El fil de polièster reciclat prové principalment de la Xina. Els productes fabricats amb plàstic reciclat són tous i duradors i respirables.